- 25 mei

Volbreng alles

Er zal geen grens zijn aan wat je kunt volbrengen. Realiseer je dat. Geef nooit één taak op, omdat die boven je kracht zou gaan en laat ook geen gedachte van die aard toe, tenzij je ziet dat het niet Mijn wil was, dat je die taak op je nam. Dit gebied Ik je.
Denk aan het nietige scheutje van het sneeuwklokje in de harde grond. Het is er zelfs niet zeker van dat het door het zonlicht en de warmte zal worden begroet als het zich moeizaam een weg naar de oppervlakte heeft gebaand.
Wat lijkt die taak zijn kracht te boven gaan. Maar de innerlijke levensdrang in het bolletje stuwt het omhoog; die volbrengt deze taak. Het Koninkrijk der hemelen is hieraan gelijk.

Nieuwe verleiding

Je zult bemerken dat, naarmate je opgroeit in de genade, de boze machten er vlugger bij zijn om je werk en invloed te belemmeren.
Wandel behoedzaam, waakzaam.
Begrijp dat er altijd een nieuwe tuchtiging is die een deel van je wapenrusting moet worden, want naarmate je vordert, zullen er nieuwe verleidingen komen opdagen.
In de ijle lucht doemen subtiele gevaren op, die onbekend zijn in het dal of op de lagere berghellingen. Menige discipel faalt omdat hij zich niet bewust is van de gevaren op de berg.