26 mei

Maak aanspraak op meer

Je laat je aanspraak gelden op de wijze, zoals Ik heb gezegd, en spoedig zul je resultaat zien. Je kunt dit niet lang doen of het zal op het materiële vlak zichtbaar worden. Dit is een onsterfelijke wet.
Jullie zijn momenteel kinderen, die een nieuwe les leren. Oefen je - breng het in praktijk - en spoedig zul je het heel vlot doen.
Je ziet, dat anderen zo gemakkelijk en vlot Mijn kracht manifesteren en demonstreren. Maar je hebt niet gezien wat voor een discipline daaraan vooraf ging. Discipline is absoluut noodzakelijk voordat deze kracht aan Mijn discipelen wordt gegeven. Het is een verdere inwijding. JIJ merkt, dat je zo veel hebt geleerd, dat het leven geen mislukking kan zijn. Dat is juist, maar anderen moeten wachten om de zichtbare werkelijkheid in je leven te zien, voordat zij deze geestelijke waarheid beseffen.

Eén dag tegelijk

De problemen van morgen kunnen niet worden opgelost zonder de ervaring van vandaag.
Er bestaat een plan voor je leven, dat afhankelijk is van het getrouwe werk van alle dag. Je verijdelt dat plan wanneer je de taak van vandaag onafgemaakt laat, terwijl je jezelf druk maakt en piekert over de gebeurtenissen van morgen.
Je zult de wet der voorziening nooit leren, als je dat doet, en het leren van die wet is de les voor thans.