- 10 maart

De vrucht van de blijdschap

Je moet je hart tot zwijgen brengen en al je zintuigen uitschakelen voordat je zo afgestemd bent, dat je hemelse muziek kunt ontvangen.
Je vijf zintuigen zijn je communicatiemiddelen met de stoffelijke wereld, de schakels tussen het werkelijke leven van je geest en de materiële verschijnselen om je heen, maar als je gemeenschap in de Geest wenst, moet je elke verbinding met hen verbreken. Zij zullen geen hulp zijn, maar een belemmering.
Zie in ieder mens het goede. Heb het goede in hen lief. Zie je eigen onwaardigheid vergeleken bij hun uitnemendheid. Heb lief en lach, en maak de wereld, je kleine wereld, gelukkig.
Zoals een steen, die je gooit rimpels veroorzaakt, die de oppervlakte van een hele vijver in beroering brengen, zo zullen de uitingen van je blijdschap zich, boven bidden en denken, in steeds wijdere cirkels verspreiden. Verblijd je in Mij. Zulke blijdschap is eeuwig.
Eeuwen later draagt de blijdschap nog haar kostbare vruchten.

Keer het ten goede

Aarzel nooit. Mijn banierdragers moeten jullie steeds zijn. Draag je banier hoog.
Het leven kent zijn gevaren en moeilijkheden, maar hoe werkelijk deze ook schijnen, zodra je er een boze macht in ziet, die in antwoord op je geloof gedwongen zal worden om op de een of andere wijze voor je bestwil te werken, op dat ogenblik van herkenning hebben het kwade en het gevaar niet langer macht over je.
Dit is een heerlijke waarheid. Geloof erin. Verblijd je erin.