- 7 januari

De verborgen parel

Zie in gunst op ons neer, o Heer, terwijl wij 'het land, dat zeer ver is' aanschouwen en dat voor het oog, dat ziet en het oor, dat luistert, zo nabij is.
Wacht. Er staan wonderen te gebeuren. Beef van ontzag. Geen mens kan zonder diepe bewogenheid op de drempel van de eeuwigheid staan. Ik geef je Eeuwig leven. Een vrije gift, een wonderbaar geschenk - het leven tot in alle eeuwigheid.
Het Koninkrijk komt in stilte. Niemand kan bepalen wanneer het in het hart van een mens zijn intrek neemt, het wordt alleen gezien aan de resultaten. Luister in alle rust. Soms zul je geen boodschap ontvangen. Kom tóch bijeen. Je zult een geestelijke invloed ervaren.
Oefen je in het stilzijn. 'God spreekt in de stilten'. Een stilte, het suizen van een zachte koelte kan een boodschap zijn, die Mijn bedoeling kenbaar maakt, hoewel geen stem of zelfs geen woord wordt gehoord.
Elk woord van je of iedere gedachte kan zijn als een parel, die je in het verborgene van iemands hart neerlegt, en zie, in een tijd van nood vindt hij de schat en beseft voor het eerst de waarde ervan!
Ga niet te snel tot handelen over, maar wéés iets. Ik zei: 'Gij dan zult volmaakt zijn'. Ik zei niet: 'doe volmaakte dingen! Tracht dit te begrijpen. Eigen inspanning helpt niet. Alleen het werk van de alomvattende Geest betekent iets. Laat je gedachten hier meer en meer mee bezig zijn; grote heiligen hebben een heel leven nodig gehad om zich dit eigen te maken.

Reinigend licht

Ik ben het ware licht dat in de wereld komen zou en de mensen hebben de duisternis liever dan het licht, omdat hun werken boos zijn.
Waarlijk, niet alle mensen wensen Mijn licht. Niet alle mensen zouden zijn helder schijnsel verwelkomen.
Velen deinzen terug voor zijn onthulling en geven de voorkeur aan de duisternis die hun daden verbergt, in plaats van aan het meedogenloze licht dat het verkeerde waarover ze zich schamen aantoont.
Bid om licht, verblijd je in het bezit ervan, verwelkom zijn onthulling en wanneer het dan in je leven zijn doorzoekende, reinigende werk heeft gedaan, draag het dan zelf blijmoedig, triomfantelijk uit in een wereld die zozeer het licht der wereld nodig heeft.