- Voorwoord deel 2

Gedurende de vijftien jaar die verstreken zijn sinds "Jezus spreekt" was ontstaan, werden er meer boodschappen ontvangen.
Naar aanleiding van de vele verzoeken om een aanvullend deel, wordt nu dit nieuwe boek, dat op dezelfde wijze tot stand kwam, geïntroduceerd.
Ook al pretendeert het net zo min als "Jezus spreekt", deel 1, nieuw licht te werpen op oude waarheden, toch wordt het de wereld ingezonden met de bede dat het een middel zal zijn om de lezers nog duidelijker te tonen wat Christus kan worden voor hen die ernaar zoeken Hem te kennen en met Hem te leven.
We weten heel wel dat "Jezus spreekt", deel 1, dit voor een groot aantal mensen heeft mogen doen. Zeer velen hebben geschreven om dat te betuigen. Anderen hebben geschreven dat de boodschappen vertroosting bij droefheid, hoop bij wanhoop hebben gesproken en zo moed en nog meer moed hebben gebracht tijdens de grauwe dagen van het leven. Ze hebben zich verheugd met hen die zich verheugen, vooral met hen die liefhebben en lachen zoals ze hun hebben aangeraden.
Door hun nadruk op de eenvoudige leringen van Christus en Zijn oproep tot geestelijke groei en vooruitgang, hebben de boodschappen de ontelbare lezers altijd bezield tot een hernieuwde inzet door een vrijmoedig geloof en vertrouwen.
Bijgevolg klonk telkens weer de vraag: "Hoewel ik ze al jarenlang lees, hoe komt het toch dat de boodschappen steeds weer nieuw lijken?"
Het antwoord luidt: Ze bevatten het verhaal dat oud is en telkens nieuw, maar ze zijn niet nieuw. Slechts de lezer is NIEUW; van jaar tot jaar wordt hij of zij de nieuwe schepping in Christus Jezus, zoals aangegeven door het Nieuwe Testament.
En dat is heel vanzelfsprekend. Kan iemand deze boodschappen dagelijks lezen, ernaar streven in te gaan op hun onophoudelijke aansporingen, zonder te worden vernieuwd of zonder daaruit een tot dan toe ongekende innerlijke blijdschap te verwezenlijken, de stralende vreugde des Heren?
Mogen nog velen zich bewust worden van deze ervaringen, dank zij de boodschappen en de Boodschap van "Jezus spreekt", deel 2.
Want wederom werpt dit boek de eeuwenoude vraag op met daarop hetzelfde overtuigende antwoord:
"Here, tot wie zouden wij gaan... Gij hebt de woorden van het eeuwige leven?"
"Leer van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart, en gij zult rust vinden voor uw zielen".