1 juli

Bestrijd de vrees

Leer dagelijks de belangrijke les om te midden van de storm te vertrouwen en kalm te zijn. Wat voor verdriet of moeilijkheid de dag ook mag brengen, Mijn liefdevolle opdracht is voor jou nog steeds dezelfde: Heb lief en lach.
Liefde en een lach, niet een droevig berusten, zijn kenmerkend voor het werkelijk aanvaarden van Mijn wil. Laat het zo zijn, dat een ieder die een ontmoeting met je heeft gehad, moediger en gelukkiger verdergaat. Tegenover kinderen of jongeren, tegenover middelbare leeftijd of ouderdom, ten opzichte van verdriet en zonde, ja bij alles wat je in anderen kunt aantreffen, moet dit je houding zijn. Heb lief en lach.
Vrees niet. Bedenk hoe Ik in de woestijn de duivel tegemoet ben getreden en hoe Ik heb overwonnen met 'het zwaard van de Geest, dat het Woord van God is'. Ook jij hebt je antwoord klaar voor elke vrees, waarmee de boze tot je kan komen - een antwoord van geloof en vertrouwen in Mij. Zeg het hardop als het mogelijk is.
Het gesproken woord heeft macht. Bezie iedere vrees, niet als een zwakheid van jouw kant tengevolge van ziekte of zorg, maar als een zeer wezenlijke verzoeking, die bestreden moet worden en waarop de overwinning moet worden behaald.

Uit het ongeziene

Het geloof nu is de zekerheid der dingen die men hoopt, en het bewijs der dingen die men niet ziet.
Je ziet nog niet in, noch zul je zolang je op aarde bent ten volle inzien hoe geloof, samenwerkend met geestelijke kracht, daadwerkelijk datgene tot stand brengt wat je hoopt.
De mensen spreken van dromen die bewaarheid werden. Maar jullie onderkennen ze als gebeden die verhoord zijn; uitingen van geestelijke kracht in het ongeziene. Vertrouw daarom onbegrensd.