16 oktober

Gods kracht gevangen houden

Heer, wij loven U en prijzen voor altijd Uw naam.
Ja, loof en prijs! Op datzelfde moment wordt in de moeilijkste situatie je verdriet omgezet in blijdschap, je ergernis in lofprijzing, en veranderen de uiterlijke omstandigheden van wanorde in orde, van chaos in rust.
Alle verbetering moet bij jezelf beginnen. Hoe beperkt je mogelijkheden ook zijn, hoe weinig je ook in staat bent financiële aangelegenheden te veranderen... je kunt altijd nagaan of er iets bij jezelf niet in orde is, en dat trachten te verbeteren.
Omdat alle verbetering van binnenuit begint, zul je altijd bemerken, dat er ook uitwendig een verbetering heeft plaatsgehad. Door dit te doen komt de kracht van God vrij, die eerst binnenin je gevangen gehouden werd.
Treedt die kracht eenmaal in werking, dan zal deze onmiddellijk wonderen bewerken. Dan zal inderdaad je droefheid worden veranderd in blijdschap.

In de pas

Dat betekent een inspanning om je voetstappen te richten naar de Mijne. Weet toch heel goed, met het vertrouwen dat zekerheid geeft, dat Ik altijd Mijn voetstappen richt naar jullie zwakheid.
Goddelijke terughoudendheid ontspringt altijd aan een teder begrip. Met Mij naast je is er de hoop, de verzekering dat de dag zal aanbreken waarop Mijn vaste tred ook die van jullie zal zijn. 'Houd gelijke tred met ons', zegt de wereld terwijl ze voorbij snelt.
Maar er is er Een die geen koortsachtige haast heeft. Hij wandelt met je. Wees niet bevreesd.