28 oktober

Blijde verrassingen

Heer, wij weten, dat alles wel is. Wij vertrouwen U in alles. Wij hebben U steeds meer lief. Wij buigen ons voor Uw wil.
Buig niet als iemand, die zich heeft neergelegd bij een of andere zware slag, die hem te wachten staat, of die berust in het aanvaarden van een onvermijdelijke beslissing.
Buig zoals een kind het doet, dat vol verwachting uitziet naar een blijde verrassing, welke voor dit kind wordt bereid door iemand, die het liefheeft.
Buig zo, en wacht slechts op het in liefde gesproken woord, dat je zegt je hoofd op te heffen, om de glorie en de vreugde en het wonder van je verrassing te zien.

Jong worden

er zal nimmer een tijd komen dat je alles van het eigen-ik zult hebben overwonnen. Naarmate je hoger en hoger klimt, zul je steeds duidelijker de dwalingen en tekortkomingen van je karakter en leven zien.
Zo hoort het ook te zijn. Vooruitgang betekent jeugd. Gestuite groei betekent stagnatie. Gebrek aan vooruitgang en een nalaten om te overwinnen betekenen - ouderdom.
In het eeuwige leven kan er geen ouderdom zijn. Eeuwig leven is jeugdig leven, vol en overvloedig leven.
'En dit is het eeuwige leven, dat zij U mogen kennen, de enige waarachtige God, en JEZUS CHRISTUS, die Gij gezonden hebt'.